Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 τα 19α Υακίνθεια

Δελτίο Τύπου – Υακίνθεια 2016
12/07/2016
Αναβολή φετινών Υακινθείων
07/06/2017

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 τα 19α Υακίνθεια

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 τα 19α Υακίνθεια, μια γιορτή πολιτισμού στα Ανώγεια της Κρήτης, αφιερωμένη στο «Σιτάρι, το γάλα της γης» και ότι εκπορεύεται από αυτό.

Εκατοντάδες άνθρωποι όλων την ηλικιών πλημμύρισαν για ακόμη μία χρονιά το θέατρο του Αγίου Υακίνθου, ανταποκρινόμενοι σε ένα κάλεσμα ανάδειξης του αναγκαίου και απόρριψης των περιττών και πλαστών διλημμάτων.

Παρακολούθησαν ένα πλούσιο τετραήμερο εκδηλώσεων με πορτογαλικά fados από τη διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια Cristina Branco και τους δεξιοτέχνες μουσικούς που τη συνόδευαν, τις «νεράιδες» της Ξάνθης, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τον Ψαραντώνη στις κραυγές και τους ψιθύρους, τους Ιταλούς MD’s Quartet και την αγαπημένη μας Παρέα του Υάκινθου και τον μοναδικό Σπύρο Πλουσή ή Ρολιό που μετέδωσε σε όλους τη χαρά της ζωής, το αβίαστο, ξεκαρδιστικό γέλιο, από την πρώτη μέρα των Υακινθείων.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να δουν τις παράλληλες δράσεις, όπως το “Μωρό ζυμάρι“, την έκθεση περίτεχνων, ξομπλιαστών κουλουριών και ζωντανή παρουσίαση της τέχνης των ξομπλιαστών κουλουριών “τριβιδιών”, και το “υφαντό ψωμί”.  Την έκθεση με δίσκους από κόλλυβα, μια αρχαία τέχνη τιμής στην ανάμνηση των αγαπημένων που έφυγαν οριστικά, που τοποθετήθηκαν κάτω από το Δέντρο των Αναμνήσεων – μια πρωτότυπη έκθεση φωτογραφικών αναμνήσεων πάνω στα κλαδιά ενός δέντρου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που στήριξαν τα φετινά Υακίνθεια, όλους τους συντελεστές και εθελοντές που εργάστηκαν σκληρά για την επιτυχία τους, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Καλό σας Αύγουστο! Συνεχίζουμε για τα 20 χρόνια…