Υακίνθεια 2011 – Η γιορτή των αναμνήσεων

Programa2011_2
Programa2011_3
Programa2011_4
Programa2011_5
Programa2011_6
Programa2011_1

Στη Γιορτή των Αναμνήσεων οι επισκέπτες συναντήθηκαν με την τέχνη και την παράδοση, σε μια εποχή που επαναπροσδιορίζει την στάση μας απέναντι στο απαραίτητο και το ωφέλιμο.

Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στους αγαπημένους απόντες. Για το λόγο αυτό, μπορούσε ο καθένας να φέρει τη φωτογραφία αγαπημένου προσώπου που έχει φύγει. Οι φωτογραφίες τοποθετήθηκαν στον Ασφένταμο του Υακίνθου με μικρά ξύλινα μανταλάκια. Το δέντρο από φέτος θα ονομάζεται το «Δέντρο των Αναμνήσεων».

Στο πλαίσιο της Γιορτής των Αναμνήσεων, Πόντιοι χορευτές από το Κιλκίς συναντήθηκαν με Κρήτες χορευτές στη μάχη του πάθους. Πορτογαλικά Fados σε μια συνάντηση με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων που για πρώτη φορά στα δεκατέσσερα χρόνια των εκδηλώσεων έπαιξε για το κοινό των Υακινθείων.
Η Κατερίνα Βρέντζου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Πάλλη, ανέδειξε το αιώνιο ερωτηματικό της γυναίκας του πάθους στη Μήδεια.
Κάθε μέρα και για τέσσερις ημέρες, βοσκοί τυροκομούσαν και γυναίκες μαγείρευαν, προσφέροντας στον κόσμο την ποιότητα της τέχνης και της γεύσης, ενώ ο Βασίλης Σαλούστρος προσέφεραν ροφήματα του βουνού.

Πέμπτη 28 Ιουλίου


Παρουσίαση του βιβλίου “Κρητικά Εδέσματα” του πανελλήνιου Σωματείου Γυναικών “Καλλιπάτειρα” παραρτήματος Ηρακλείου Κρήτης.

Μουσικοχορευτική βραδιά με τους Ψαρογιώργη, Μιχάλη Τζουγανάκη, Παιδικό χορευτικό συγκρότημα Ανωγείων, Πόντιους χορευτές “ΟΙ ΑPΓΟΝΑYΤΕΣ”, Κρήτες χορευτές με το Θ. Mαυρόκωστα. H βραδιά έκλεισε με τον Ψαραντώνη.

Παρασκευή 29 Ιουλίου


“Τέρμα για σήμερα ο μύθος”.
Moυσικοθεατρική παράσταση με την Ευσταθία και την Πέγκυ Τρικαλιώτη.
Στο πιάνο η Τ. Νικολούδη.

Συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα.
Στην κιθάρα Ν. Σπάθας.

Γλέντι με την “παρέα του Υακίνθου” Β. Δραμουντάνης, Γ. Σπαχής, Γ. Σπαχής και Δ. Μπέρκης και τους Α. Κοντόκαλο & Χ. Φασουλά.

Σαββάτο 30 Ιουλίου


“Μνημοσύνη”, Διάλεξη της Άννας Τσιροπούλου

Συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων. Κιθάρα: Αριστείδης Χατζησταύρου, Φλάουτο: Σοφία Μαυρογιαννίδου, Φυσαρμόνικα: Μανόλης Μπαρδάνης, Λύρα - κρουστά: Γιώργος Κοντογιάννης.
Πορτογαλικά fados με την Diana Moreira και τους Cantos & Variacoes.

Κυριακή 31 Ιουλίου

“Mήδεια” με την Κατερίνα Βρέντζου σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Πάλλη.

Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο. Μαζί τους οι: Ανδρέας Συμβουλόπουλος και Σοφία Παπουλάκου.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ:

"Tα δώρα του Ψηλορείτη" από το πρωΐ και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στον αύλειο χώρο του Yακίνθου όπου προσφέρθηκε δωρεάν τσάϊ από τον Γ. Σαλούστρο. Τυροκομικά και μαγειρέματα από βοσκούς και γυναίκες.
“To δέντρο των αναμνήσεων”, έκθεση του φωτογράφου του χωριού Γιάννη Μανιώρου με υλικό των τελευταίων πενήντα χρόνων.
Έκθεση με Aνωγειανούς αργαλειούς.
Έκθεση με παραδοσιακά τριβίδια και ξομπλιαστά κουλούρια του Γιώργη Νταγιαντά.
Έκθεση φωτογραφιών με θέμα “Τα Ανώγεια του ‘80” του ζωγράφου - φωτογράφου Dick Kourtis.